Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

Hoe kan ik Maatje (vrijwilliger) worden?
Maatje worden.....
Jij helpt graag mensen, kunt goed luisteren, je bent geduldig en begripvol. En onderneemt graag ontspannende, recreatieve en zinvolle dagactivitetien. En samen heb je een leuke tijd!

Wat doet een maatje?
Een maatje is er voor een zorgvrager met een lichamelijke, psychische, en/of verstandelijke beperking. Of bij een chronisch zieke, (jonge) mantelzorger, senior. Samen gaan ze voor een bepaalde periode iets leuks en/of zinvols ondernemen waarbij beide partijen plezier beleven.

- een wandeling maken door de winkelstraat, in de natuur...
- samen koffie/thee drinken; thuis of elders
- eropuit gaan, iets bezichtigen
- samen boodschapje halen (handig en vaak ook een uitje)
- mogelijkheden van computer vergroten
- samen koken
- gezelschapsspelletjes doen
- samen zwemmen

Wat biedt Welzijn Baarn / Maatje Baarn?
- als maatje val je onder het Vrijwilligersbeleid van Welzijn Baarn.
- je wordt goed voorbereid op de individuele situatie van de zorgvrager;
- je ontvangt deskundigheidsbevordering
, individuele begeleiding 

- er is een klik tussen maatje en zorgvrager. Je bent in een situatie die bij je past, rekening houdend met je wensen.

"Geef om je Medemens"
Neem contact op met:
 Welzijn Baarn
Coördinator Vrijwilligers óf de Mantelzorgconsulent
T: 035-541 8600 of stuur een mailtje!

Extra informatie Maatje
Welzijn Baarn en Kwintes hebben in 2013 gezamenlijk het initiatief genomen om een maatjesproject te starten binnen de gemeente Baarn. Het maatjesproject was bedoeld voor mensen met psychiatrische problematiek. In 2015 is de doelgroep uitgebreid naar kwetsbare inwoners van gemeente Baarn, zoals mensen met een lichamelijk, psychisch en of verstandelijke beperking, of een chronisch zieke, een senior of mantelzorger. En is het Buddyteam geïntegreerd in het project.

Een maatje is een betrokken vrijwilliger die een zorgvrager, waar nodig, ondersteunt en helpt het sociaal isolement te doorbreken van het dagelijkse leven.
Een maatje wordt ingezet bij een zorgvrager met een lichamelijk, psychisch en of verstandelijke beperking, bij een chronisch zieke, een senior of mantelzorger.
Het contact wordt aangegaan voor een bepaalde periode met als uitgangspunt dat beide partijen plezier beleven bij het ondernemen van een ontspannen alledaagse activiteit.

Het doel is dat bij de zorgvrager het sociaal isolement doorbroken wordt en deelname aan het maatschappelijk leven verbeterd wordt.