Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

Al ruim 30 jaar kunnen mensen vanaf 55 jaar en met beperking ongeacht leeftijd gebruik maken van deze mooie voorziening die geheel door vrijwilligers in stand wordt gehouden
De Seniorenbus is een comfortabele bus die u op verzoek vervoert naar alle bestemmingen binnen Baarn, Lage Vuursche, Eembrugge en de Hospice in Soest. De bus is speciaal gericht op ouderen en mensen die slecht ter been zijn. Onmisbaar in Baarn! Er wordt door velen dankbaar gebruik van gemaakt voor bezoek aan ziekenhuis, fysiotherapie, (tand)arts, supermarkt of naar Daelhoven, het Hospice of Schoonoord in Soest. Tevens is het mogelijk om met de Seniorenbus gebracht te worden naar een pannenkoekenrestaurant in de Lage Vuursche of bij Groeneveld.
Maar natuurlijk kunnen er ook plezierritjes gemaakt worden. Tenminste elke 3e zaterdag van de maand wordt er een tochtje met de Seniorenbus georganiseerd. De tochtjes worden aangekondigd bij Welzijn Baarn - Welzijnscentrum de Leuning, in 'De Leuninfo'.

Wat mag u verwachten van ons vervoer?

  • Veilig vervoer van deur tot deur
  • Prettige zitplaatsen met veiligheidsriem
  • Een chauffeur die rekening houdt met uw beperkingen
  • Hulp bij het in- en uitstappen
  • Vervoer met rolstoel mogelijk (wel vooraf aangeven)

Altijd reserveren, op tijd klaarstaan
Afspraken voor de Seniorenbus kunnen dagelijks van 9.00 tot 16.00 uur gemaakt worden bij De Leuning, tel. nr.: 035-5421129.
Vraag uw rit minimaal 1 werkdag van te voren aan.

Advies: Zodra u bijvoorbeeld een nieuwe afspraak heeft voor de specialist of arts belt u dan gelijk met de Seniorenbus om uw vervoer aan te vragen. Zo mogelijk wordt deze al
gereserveerd. Hoe eerder u belt des te meer kans er is dat er nog plaats voor u is op de door u gewenste tijd. Is de bus toch al vol, kan er misschien na overleg een andere oplossing voor u gevonden worden. Wij proberen u zoveel mogelijk tot dienst te zijn!

Verder dient u 10 minuten voor de afgesproken tijd klaar te staan.

Reserveren?
U kunt de bus reserveren via telefoonnummer (035)542 11 29
maandag t/m vrijdag 09.00 - 16.00 uur.

Kosten
U betaalt een kleine eigen bijdrage per enkele rit.

 

 Centrum Baarn

Centrum Baarn regelt de Seniorenbus.
De Coöperatie Centrum Baarn wil dat senioren zich Vorstelijk blijven voelen en zet de samenwerking met de Seniorenbus voort. Vanaf eind juni rijdt de Seniorenbus iedere dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur u gratis naar het centrum.

Deze bus is er voor de inwoners van Baarn vanaf 55 jaar die het leuk vinden om naar het centrum te gaan maar geen vervoer hebben. Deze bus haalt u op vanaf uw (woon)adres naar het Centrum van Baarn en brengt u ook weer thuis, dit als een Vorst en geheel gratis. En u krijgt ook nog eens een gratis kopje koffie. Wij hebben hier wederom een beroep kunnen doen op de Seniorenbus.
De vrijwilligers van de Centrum-/Seniorenbus rijden vanaf 28 juni elke dinsdagmiddag speciaal voor u. Gebruikers van de Centrum-/Seniorenbus krijgen een buskaartje dat tevens een tegoedbon is voor een gratis kopje koffie bij café ‘Brassen op de Brink’, Brinkzicht 17.

Afspraken voor de Centrum-/Seniorenbus kunt u dagelijks van 9.00 tot 16.00 uur maken bij Welzijn Baarn - Welzijnscentrum de Leuning, tel. nr.: 035-5421129.