Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

Sinds 27 mei 2015 is het Cruyff Court Baarn officieel geopend. 

Dankzij de Cruyff Courts hebben jongeren een veilige plek om te sporten en spelen in de buurt. Hierdoor worden ze gestimuleerd om buiten te spelen. 
Een Cruyff Court is een moderne invulling van het al oude trapveldje dat door de jaren heen vaak is opgeofferd voor verstedelijking en uitbreiding. Met de Cruyff Courts wordt de functie weer terug in de wijk gebracht.

Cruyff Courts fungeren als een ontmoetingsplek; een plek waar thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan. Deze thema’s worden vormgegeven door de 14 regels van Johan Cruijff die terug te vinden zijn op elk Cruyff Court en Schoolplein14 ter wereld.


Daarnaast heeft een Cruyff Court ook een sociale functie; het brengt kinderen samen door de activiteiten die plaatsvinden op het Cruyff Court. De Cruyff Foundation probeert dit ook te stimuleren door samen te werken met de buurt, overheid, corporaties, scholen, sport- en voetbalverenigingen en het lokale bedrijfsleven.

Voorbeelden hiervan zijn: Cruyff Courts 6 vs 6 en Heroes of the Cruyff Courts. Jongeren kunnen zich jaarlijks opgeven bij het jongerenwerk (Masja ) om deel te nemen aan dit programma. Waarin ze leren om zelfstandig een event te organiseren.