Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning. U kunt alles zoeken wat u nodig heeft. "ik zoek" kan in de breedste zin van het woord gebruikt worden. U wilt iets weten over de ouderenadviseur, dan typt u dat in. U krijgt alle informatie wat met de ouderenadviseur te maken heeft. Maar zoekt u een activiteit, een bepaalde doelgroep of een bepaalde tijd, typ in wat u zoekt of voor wie u zoekt of op welke dag u iets zoekt. Zo vindt u alles wat u nodig heeft.

Wegwijs wordt in toenemende mate (officieel) als verlengstuk ingezet van andere dienstverlenende organisaties die op deze wijze het inperken van hun dienstverlening realiseren. De druk op het spreekuur van Wegwijs neemt hierdoor toe met vragen voor ondersteuning bij formulieren, kwijtschelding,  uitleg en informatie (65%). 
Organisaties als de Gemeente Baarn, BBS, UWV, Kredietbank,  maatschappelijk werk, Belastingdienst, zorgverzekeraars, Sociale Verzekering Bank en IND verwijzen voor dergelijke vragen in toenemende mate naar welzijn (Wegwijs).

Doorverwijzingen via andere organisaties

doorverwijzing

Enkele voorbeelden

  • Bij het aanvragen van kwijtschelding voor de gemeentelijke heffingen, wordt bij de aanslag al vermeld dat Wegwijs hiervoor ingeschakeld kan worden.
  • Inschrijven voor een huurwoning of verlengen van de inschrijving gaat digitaal, ook hiervoor verwijst de Gemeente door naar Wegwijs.
  • Werk en Inkomen (BBS) verwijst door voor ondersteuning of bezwaar, maar ook voor zaken die met sollicitaties, werk of scholing te maken hebben.
  • Het UWV verwijst door voor het aanvragen van een WW uitkering, het maken van een CV en het bijhouden van sollicitaties.
  • Door de Kredietbank wordt Wegwijs ingezet om een volledig overzicht van de schulden te krijgen bij de aanvraag.