Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda
Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

MELDPUNT EENZAAMHEID BAARN
Bijna 40% van de bevolking voelt zich (een beetje tot erg) eenzaam. Eenzaamheid komt voor in alle bevolkingsgroepen, van jong tot oud. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Dit hoort bij het leven en hoeft geen probleem te zijn. Wanneer eenzaamheid langer aanhoudt en het moeilijk blijkt een oplossing te vinden, wordt het zorgelijk en ongezond. Eenzaamheid blijft vaak onopgemerkt omdat mensen het probleem bijvoorbeeld niet herkennen, of zich er voor schamen. Dat is jammer, want een beetje aandacht voor elkaar maakt het leven zoveel aangenamer! Meldpunt Eenzaamheid Baarn gaat eenzaamheid te lijf door mensen in de gemeente met allerlei verschillende organisaties bij elkaar te brengen. Daarnaast is het Meldpunt er op gericht om, samen met iemand die zich eenzaam voelt, de juiste zorg en hulp te vinden via passende organisaties en regelingen.

Wat doet het Meldpunt?
Iedere situatie vraagt natuurlijk om een andere oplossing. Na een melding gaat één van onze medewerkers - vrijwilligers in gesprek met de betrokkene om de oorzaak te achterhalen en samen op zoek te gaan naar een passende oplossing. Vervolgens legt de medewerker - vrijwilliger desgewenst contact met mensen en/of organisaties die hierin iets voor hen kunnen betekenen.. Bijvoorbeeld: de telefooncirkel, verschillende activiteiten, of begeleiding van een vrijwilliger of een van de andere diensten die Welzijn en andere organisaties bieden.

Meldpunt Eenzaamheid Baarn helpt!
Het Meldpunt is er voor iedereen die vragen heeft op het gebied van eenzaamheid. Voor mensen die zichzelf eenzaam voelen, voor familie, vrienden en buren die zich zorgen maken. Maar ook voor mensen die zich afvragen wat ze kunnen doen bij een vermoeden van eenzaamheid of voor professionals die tijdens hun werk eenzaamheid signaleren bij een klant. Neem gerust contact op, wij staan voor u klaar en denken met u mee!

Meldpunt Eenzaamheid Baarn | Welzijn Baarn
Oranjestraat 8, 3743 GD Baarn
T 035-5418600
E-mail: meldpunteenzaamheid@welzijnbaarn.nl

Eenzaamheid Signalerings folder Welzijn Baarn 98x98 mm

Eenzaamheid Signalerings folder Welzijn Baarn 98x98 mm2