Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

Elk jaar kunnen er Buitenspeeldag(en) worden georganiseerd.
U kan de handen in een slaan en met buurtbewoners een onvergetelijke middag organiseren voor de kinderen uit de buurt. Dit hoeft u niet helemaal alleen te doen. Welzijn Baarn ondersteunt u waar nodig. Wij werken hierin samen met: Centrum voor Jeugd en Gezin, Gemeente Baarn, Scouting Baarn, Speel-o-theek Baarn, Stichting Allochtonen Raad Baarn.

Afgelopen jaren hebben wij ondersteuning geboden aan: Buurtvereniging Vogelbuurt Noord-West en Speeltuin Vereniging Baarn. Met buurtbewoners, organisaties, verenigingen en ouders hebben wij gezamenlijk deze dag georganiseerd.

Buitenspelen must voor ieder kind!
Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verwaarloosd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan.

Buitenspelen ook heel gezond voor ouders en volwassenen.
Wat is er niet leuker dan een heerlijk dagje in de buitenlucht? Met allemaal gezellige mensen en met leuke activiteiten. De organisatie is nog opzoek naar mensen die deze middag willen komen helpen. Op de middag zelf met de activiteiten, met opbouwen en met afbreken is alle hulp welkom. Geef op je via Krista.

In Baarn kan er een opvoedmarkt worden gekoppeld aan de Buitenspeeldag. Als de kinderen spelen is er voor de ouders en opvoeders ruimte hun opvoedvragen te stellen en worden er actuele thema’s behandeld. Ook is er meer informatie te vinden van de activiteiten van CJG, GGD en Welzijn Baarn.

Wilt u meer informatie over de Buitenspeeldag?

Neem contact op met:
Krista Peeters
06-1695 8554
 E-mail Krista