Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

De winnaars van de schoolwedstrijd krijgen ook dit jaar een extra prijs aangeboden nl:Cruijf logo

Meedoen aan Cruyff Courts 6 vs 6! Cruyff Courts

6 vs 6 Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal kampioenschap waarin meer dan 20.000 jongens en meisjes van 10 tot en met 12 jaar deelnemen op een van de 180 Cruyff Courts. Met dit kampioenschap biedt de Johan Cruyff Foundation kinderen dé kans zich te meten met de winnende teams van andere Cruyff Courts. Het doel van Cruyff Courts 6 vs 6 is om alle Cruyff Courts met elkaar te verbinden. Het kampioenschap wordt in 12 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd.

Respect – “Heb respect voor de ander”

Via de 14 regels van Johan Cruijff, die gelden op alle Cruyff Courts ter wereld, leren we de kinderen zowel op als buiten het veld respectvol met elkaar om te gaan. Tijdens de toernooien staat één van de 14 regels van Johan Cruijff centraal: “Heb respect voor de ander”. Alle deelnemers laten zien dat ze spelen voor respect door het respectspandoek te tekenen en al hun tegenstanders de hand te schudden. Bovendien wordt er ieder toernooi, volgens een standaard klassement, de Respect Award uitgereikt aan het sportiefste team.

Meer informatie over het kampioenschap

De beste teams van Baarn (zowel jongens als meiden) mogen in april/mei een kwartfinale spelen tegen andere steden uit de regio. De winnaars gaan naar de 4 halve finales (voor eind mei). Per halve finale gaan er twee jongens- en twee meidenteams naar de Landelijke Finale (juni). De eerste plek is voor het team wat de halve finale wint, de tweede plek gaat naar het team wat het best volgens de 14 regels van Johan Cruijff speelt. De Landelijke Finale wordt op een mooie plek in Nederland gehouden! Daar strijden tweemaal acht teams om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland.

Wat houdt het nu in voor de winnaars (meisjes-/ jongens-team) van het schooltoernooi in Baarn

De winnaars van de schooltoernooi (een meisjes en een jongensteam) mogen Baarn vertegenwoordigen bij de kwartfinale van het landelijke 6 vs 6 toernooi van de Cruyff Foundation met als doel door te stromen naar de halve finale en de finale. De vraag aan jullie is dan ook of jullie mee willen doen aan het toernooi in de regio en of jullie het georganiseerd krijgen.

Mochten jullie interesse hebben om mee te willen dan zouden ouders bereid moeten zijn om jullie naar regiofinale en als jullie door zijn, ook naar de halve finale en finale te brengen en daar ook weer op te halen. Daarnaast lijkt het ons ook belangrijk dat er minstens een ouder is die als coach wil functioneren voor het meisjes team en een ouder die coach is voor het jongensteam.

Kortom hebben jullie interesse en zijn er meerdere ouder(s) bereid om mee te werken? Neem dan contact met ons op! Zodat wij goede afspraken kunnen maken. Mail ons het ingevulde inschrijfformulier. INSCHRIJFFORMULIER

De door jou ingevulde gegevens worden uitsluitend gebruikt om met elkaar in contact te komen en worden daarna zo snel mogelijk weer verwijderd. Voor meer toelichting zie ook ons privacy statement 

Ter info: De jongerenwerkers vanuit Welzijn Baarn zijn niet in de gelegenheid om mee te gaan van en naar de wedstrijden. Als jullie meedoen in de kwart finale en daar eerste worden, moeten jullie ook de volgende data mee doen. Of een vervanger te zoeken die voor jou in de plaats kan! De data voor dezen volgen nog.

Pr

Het is natuurlijk op het moment dat jullie besluiten om mee te doen, leuk om hier wat publiciteit aan te geven. Jullie of jullie coaches mogen zelf een stukje schrijven maar zo gauw er namen of foto’s gepubliceerd gaan worden is het belangrijk dat jullie ouders toestemming verlenen dat deze ook gebruikt mogen worden! Vaak zijn hier op de school al afspraken over gemaakt maar deze gelden niet automatisch voor deze wedstrijden. Kortom overleg vooraf met school of de community coach van de Cruyff Foundation (Masja) voordat jullie iets gaan publiceren!

Oefenen op het Cruyff Court

Iedereen in Baarn is vrij om gebruik te maken van het Cruyff Court! Eventueel zouden we voorafgaand aan deze kwartfinale jullie ook in Baarn nog de mogelijkheid willen geven om een keer gezamenlijk te voetballen op een Cruyff Court. Onze vraag is of jullie ook hier gebruik van zouden willen maken.

Wij zijn heel erg enthousiast en hopen op jullie deelname! Heb je vragen? Laat het ons weten.

Masja community coach van de Cruyff foundation / jongerenwerker
Telefoon: 0610912885
E-mail: masja@welzijnbaarn.nl
Kantoor: Eemnesserweg 17, 3743AD, Baarn