Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

Jaarlijks verzorgt Welzijn Baarn weerbaarheidstrainingen. De trainingen zijn gericht op kinderen van 9 t/m 14 jaar. Bij de weerbaarheidstrainingen staat het vergroten van zelfvertrouwen centraal. De training is gebaseerd op het Rots en Water principe. Het kenmerkende van deze training is, dat deelnemers te maken krijgen met een combinatie van verbale, mentale én fysieke oefeningen. Juist deze combinatie blijkt effectief in de verdediging tegen grensoverschrijdend gedrag. De fysieke oefeningen in deze weerbaarheid training zijn bedoeld om de eigen kracht te ervaren en te versterken, verlamming van machteloosheid te bestrijden, ja- en nee gevoelens te kunnen laten zien en kwetsbare plekken van een tegenstander te kunnen herkennen. Er is aandacht voor ademhaling, weerbaar stemgebruik en weerbare houding: kortom sterke lichaamstaal.

De training is bedoeld voor jongens en meiden die onzeker zijn, moeilijk voor zichzelf of een ander kunnen opkomen, boos of agressief reageren in lastige situaties, negatief over zichzelf denken of het moeilijk vinden om te zeggen wat ze wel of niet willen. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers in de training. De trainer neemt voordat de weerbaarheidstraining start contact met u op. Zo kan er besproken worden waar uw kind tegen aanloopt en wordt er een leer/wens doel geformuleerd.

De training wordt gegeven door Abdessamad Astitou, jongerenwerker en gecertificeerd Rots en Water trainer. De weerbaarheidstraining bestaat uit 7 lessen. De lessen worden gegeven in het Oosterkwartier, Dahliastraat 16 in Baarn. De cursus gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen. Bij te weinig inschrijvingen worden de jongens en de meisjes samengevoegd. En zal het tijdstip nader bepaald worden. De kosten bedragen € 70,00, per persoon voor de gehele training. Voor opgave en/ of meer info kan er contact opgenomen worden met Abdessamad Astitou, Email Abdessamad of bel 06 53262190.