© Powered by SiteSpirit

 
logo.gif

A A
 

Voorlichtings lessen ATD (alcohol-tabak-drugs)

In de periode januari – april wordt er op alle basisscholen in Baarn tijdens de voorlichtingslessen aandacht besteed aan de overgang naar de middelbare school.
Het is een onderdeel van de voorlichtingslessen over alcohol-, tabak-, en drugsgebruik. Met name roken en drinken is in de omgeving van kinderen vaak zo gewoon, dat ze er allemaal wel eens mee in aanraking zijn geweest.


Onderzoeken wijzen uit dat 1/3e van de 11-12 jarigen wel eens een trekje van een sigaret heeft genomen en bijna iedereen heeft alcohol gedronken. Alcohol en tabak gaan een steeds grotere rol spelen in de ervaringswereld van kinderen en van andere drugs hebben ze wel gehoord. Verwacht kan worden dat ze met genotsmiddelen gaan experimenteren. Dit begint over het algemeen in het voortgezet onderwijs. Leeftijdsgenoten beïnvloeden elkaar in sterke mate.


Onder druk van een groep waar ze bij willen horen, zie je jongeren roken of drinken. Op de basisschool hebben ouders en leerkrachten nog een belangrijke invloed. Van regelmatig gebruik blijkt bij 11-12 jarigen veelal nog geen spraken te zijn. Dit is dan ook het meest effectieve moment om voorlichting te geven, voordat zich een "volwassen" drink- en rookpatroon vormt.


Om deze redenen heeft de gemeente Baarn Welzijn Baarn uitgenodigd om op de basisscholen voorlichting te geven over alcohol, tabak en drugs. Uw kind maar ook u krijgt tijdens de periode op het voortgezet onderwijs ongetwijfeld met genotmiddelen te maken.

Wilt u meer weten over alcohol en of drugs klik dan de onderstaande pagina's aan:
www.alcoholinfo.nl
www.drugsinfo.nl


Bookmark and Share

© 2011 Welzijn Baarn


Volg ons op:


Facebook Twitter