Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning. U kunt alles zoeken wat u nodig heeft. "ik zoek" kan in de breedste zin van het woord gebruikt worden. U wilt iets weten over de ouderenadviseur, dan typt u dat in. U krijgt alle informatie wat met de ouderenadviseur te maken heeft. Maar zoekt u een activiteit, een bepaalde doelgroep of een bepaalde tijd, typ in wat u zoekt of voor wie u zoekt of op welke dag u iets zoekt. Zo vindt u alles wat u nodig heeft.

‘Voorkomen is beter dan genezen’ - Goed Gevoed ouder worden -poster gevoed ouder worden 23 okt

Bent u of is uw cliënt onbedoeld afgevallen?

Had u afgelopen maand een verminderde eetlust?

Of heeft u onlangs drinkvoeding of sondevoeding gebruikt?

Heeft u een wond die niet goed geneest?

Benieuwd wat goede voeding en gezonde drankjes zijn voor u zijn?

Ondervoeding bij ouderen is een snelgroeiend probleem. In verzorgingstehuizen blijkt 15-20% van de bewoners ondervoed te zijn. Bij ouderen met thuiszorg blijkt dit percentage zelfs 30-40% te zijn. Ondervoeding kan komen door o.a. een verminderde eetlust, slikklachten, ziekte, vermoeidheid, misselijkheid, eenzaamheid of door ‘gewoonweg’ vergeten te eten en te drinken. Als gevolg van een verminderde voedingsinname vermindert de weerstand, daalt de spiermassa, vermindert de hart-en longcapaciteit, gaat bewegen minder soepel, heeft u een grotere kans op vallen, vertraagt de wondgenezing en duurt het herstel van ziekte langer. ‘Voorkomen is beter dan genezen’ Hoe eerder de signalen worden opgepakt, des te sneller kan er worden ingegrepen om ondervoeding te voorkomen.

Maandag 23 oktober krijgt u antwoord op de vragen: hoe ziet een gezond eet&drink patroon eruit, wat is ondervoeding, wanneer bent u of is uw patiënt ondervoed, en u krijgt praktische tips om ondervoeding te herkennen, voorkomen en behandelen. Ook gaan wij u aan de hand van het “Ik drink gezond” bord van B.Slim, op een leuke interactieve manier laten zien wat gezonde keuzes zijn op het gebied van drankjes. Dit kan heel anders zijn als wat gezond is voor bijvoorbeeld kinderen, waar dit bord voor ontwikkeld is.

Door: diëtist Eline Posthumus van Diëtistenpraktijk DieetStudio 13 & Krista Peeters Welzijn Baarn & B.Slim Baarn

Voor: verpleegkundigen, medewerkers in de thuiszorg of verzorgingstehuizen, wijkverpleegkundigen, praktijkondersteunende medewerkers, casemanagers, verzorgers, mantelzorgers, voedingsassistentes en 65+-ers.

Maandag middag Salon: Goed gevoed ouder worden is GRATIS en u kunt gewoon langskomen! 

Maandag 23 oktober,

14.30 uur – 15.30 uur

Locatie: De Leuning, Oranjestraat 8a, 3743 GD Baarn

Voor meer informatie: kijk ook op  www.dieetstudio13.nl